Bescherm je idee!26/12/2013

idea

© twittermania.nl

Oké, je hebt een topidee.  Maar wat doe je als iemand met er met jouw idee vandoor gaat? Hiervoor moet je een octrooi op je uitvinding aanvragen, en zorgen dat niemand jou iets kan maken wanneer ze inderdaad claimen jouw uitvinding te hebben.

Wat is een octrooi?

Met een octrooi, of patent, heb jij als bedenker het alleenrecht op je vinding. Je uitvinding moet nieuw, industrieel toepasbaar en inventief zijn. Als je een octrooi hebt aangevraagd en deze is je toebedeeld, dan mag jij deze als enige gebruiken, verkopen of exploiteren.

Conflict

Wanneer iemand anders vervolgens jouw uitvinding zonder toestemming gebruikt, of iemand vindt dat hij jouw idee al veel eerder had, dan ontstaat er een conflict. Met dit conflict moet je met de aangesprokene of degene die jou aanspreekt naar de rechtbank in Den Haag, wat vaak een duur grapje wordt.

Voor een volledig overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren kun je op de website van Rechtsinfo.nl kijken. Hier kun je ook bijvoorbeeld de tarieven van de verschillende kantoren met elkaar vergelijken.

Maar gelukkig zijn er ook alternatieve opties, je  kunt je namelijk voor dit soort geschillen en conflicten verzekeren. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische hulp bij onder andere dit soort conflicten.

Voorkom dat je het wiel opnieuw uitvindt en check voor het gemak voordat je in de ellende verzeild raakt even of iemand al een octrooi op jouw uitvinding heeft.

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud