zonnepanelen-anpEnergie is niet bepaald goedkoop en ook duurzame oplossingen kunnen je meer kosten dan besparen. Onlangs zorgde woningcorporatie Thuis in Best voor zonnepanelen en warmte-koudeopslag in haar woningen, maar hiervoor bleken de huurders achteraf een extra bijdrage van 95 euro per maand te moeten betalen. Wat kun je wel doen? Naast het vergelijken van de energieprijzen van de energieleverancier moet er vaker de hand in eigen boezem gestoken worden en gekeken worden hoe er energie gespaard kan worden. Hiervoor hoef je niet gelijk aanpassingen aan je woning te maken, energie besparen kan in veel gevallen met een stukje creativiteit vrij effectief zijn. Hieronder een paar handige tips:

Gebruik een douchetimer

douchetimer-druppelDe eerste manier om creatief energie te besparen is door het gebruik van een douchetimer. De kosten van een goede douche-sessie zijn hoger dan je zou verwachten. Velen van ons vinden het lekker om een kwartiertje of langer onder de douche te staan, maar eigenlijk kunnen we ons ook best in 5-10 minuten wassen en douchen. Gebruik daarom een zandloper of andere timer die aangeeft wanneer je 7-8 minuten onder de douche staat en spaar water en energie uit door korter te douchen.

Meer hulpmiddelen voor de kleintjes

Een andere tip voor de mensen met kleine kinderen is het gebruik van een badverkleiner om water te besparen. Met een badverkleiner is er minder water nodig om een bad te vullen en kan er dus ook water en energie worden bespaard. Daarnaast is het slim om zo vroeg als mogelijk over te schakelen naar het potje, zodat luiers, billendoekjes en andere hulpmiddelen niet meer nodig zijn. Er wordt minder CO2 uitgestoten door fabrieken, terwijl de kleine in veel gevallen een douche-/wasbeurt minder nodig heeft en het geld voor luiers en billendoekjes bovendien kan worden bespaard.

Maak optimaal gebruik van je tablet/smartphone

Vergeet ook zeker niet de mogelijkheden die verschillende gadgets hebben beter te benutten. Zo hebben steeds meer mensen een smartphone of tablet, maar deze wordt in veel gevallen niet optimaal gebruikt. Een tablet of (grote) smartphone kan in de slaapkamer bijvoorbeeld best als TV-vervanger worden gebruikt en verbruikt veel minder stroom. Daarnaast beschikken de apparaatjes ook over een ingebouwde klok en wekker en die oude wekker mag dus ook best de deur uit.

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud