Het kabinet Rutte-Ascher heeft in de kabinetsformatie gekozen voor een duurzame economische groei, ook wel een Groene groei genoemd. Dit betekent dat de economie in omvang toeneemt, zonder daarbij schade aan te richten aan klimaat, water, bodem, grondstoffen en biodiversiteit. Volgens het kabinet gaan duurzame inovaties geld en banen opleveren, waardoor economie en milieu hand in hand kunnen gaan.

Groene groei biedt kansen

Een duurzame economie zorgt ervoor dat groei niet ten koste gaat van het milieu, maar er wordt rekening gehouden met de behoeften van volgende generaties. Het doel van dit kabinet is om de samenleving te verduurzamen en tegelijk de economie vlot te trekken. Het is geen bedreiging, maar juist een bron van kansen voor ondernemers. Door duurzame oplossingen te vinden vergroten bedrijven in Nederland de welvaart en versterken ze hun concurrentiepositie.

Bekijk hier een speech van oud-premier Ruud Lubbers over Groene Groei.

Samenleving doet mee

Waar het vroeger vooral de overheid was die zich inspande om duurzame plannen te lanceren, doen tegenwoordig veel particulieren en bedrijven aan duurzame initiatieven. Veel bedrijven zijn bereid om zich ervoor in te spannen en dat stimuleert de economie, want het zorgt voor nieuwe bedrijvigheid. Ook burgers, maatschappelijke organisaties en mede-overheden signaleren het belang van duurzaamheid. Ze komen dan ook vaak met plannen voor energiebesparing of het opwekken van duurzame elektriciteit. Allemaal projecten die kunnen rekenen op steun van de regering.

 

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud