Duurzame vakanties20/01/2014

gogreenWe weten allemaal dat we duurzaam kunnen eten, leven en kleden. Maar ook onze vrije tijd kunnen we duurzaam invullen. Steeds vaker kun je kiezen uit ‘groene’ vakanties en dan niet in de zin dat de vakantiebestemming zich in een groene omgeving bevindt. Zo kun je je vakantie doorbrengen op milieuvriendelijke landgoederen of campings, maar ook tropische bestemmingen zijn op een duurzame wijze in te vullen.

Dichtbij huis

Het is bijvoorbeeld in Nederland mogelijk om korte of langere verblijven boeken in vrijwel alle provincies. Alle arrangementen zijn ‘groen’, dat wil zeggen dat de accommodaties goed te bereiken zijn via openbaar vervoer of per fiets. De locaties zelf beschikken over een duurzaam keurmerk en het eten is biologisch.

Wil je iets verder weg, neem dan bijvoorbeeld de trein en reis naar Toscane. Je vindt daar talloze zogeheten ‘agriturismo’. Je verblijft dan op een landgoed of boerderij waar op biologische wijze vee of groenten / fruit geteeld wordt. Deze boerderijen verkopen vaak ook zelf hun geteelde waren. Bij je verblijf geniet je dan ook van alle eigen producten. Soms mag je zelfs mee helpen met het werken op het land.

201203051220520.BANT_agriturismo_1330953183

Duurzame verre reizen

f44dbWil je een nog groter avontuur aangaan? Er zijn reisorganisaties gespecialiseerd in duurzame verre reizen naar bijvoorbeeld Azië of Afrika. Zo zou je bijvoorbeeld in Maleisië een tocht kunnen maken door het oerwoud. Je komt in gebieden waarvan je nooit had gedacht daar ooit te komen. Tochten over en door rivieren, vissen in een rivierbootje, lopen door het oerwoud of zelfs een bergbeklimming, niets is te gek. Ontmoetingen met de lokale bevolking en wilde dieren staan op programma. Kortom, echt een reis voor de avontuurlijke natuurliefhebber.

Credits featured image

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud