opladen_autoOp verschillende manieren wordt het sinds enkele jaren steeds aantrekkelijker gemaakt om elektrisch te rijden. Er zijn verschillende fiscale voordelen voor leaseauto’s en ook het aantal oplaadpunten verspreid door het land groeit gestaag. Prima ontwikkelingen, maar het is natuurlijk ook interessant om eens te kijken naar de concrete cijfers. Agentschap NL, de overheidsinstelling voor ondernemers met duurzame ambities, heeft hier onderzoek naar gedaan. We lichten er enkele interessante uitkomsten uit.

Aantal elektrische voertuigen op de weg groeit

Het eerste positieve punt dat duidelijk uit het onderzoek blijkt, is het aantal elektrische voertuigen dat zich over de Nederlandse wegen beweegt. Vooral op het vlak van personenauto’s is er een forse groei waarneembaar. Zo waren er op 31-12-2011 slechts 1.141 van te tellen, maar stond dit aantal een jaar later al op 6.258. Dat die groei door blijft zetten blijkt wel uit de cijfers voor 2013, want op 31-10-2013 reden er in Nederland 13.281 elektrische personenauto’s rond. Ook andere voertuigen zoals bedrijfsauto’s, motoren en bussen laten een groei zien. Onderstaande grafiek geeft duidelijk de groei en het aandeel per soort voertuig weer.

Tabel el.vervoer

Plannen voor de toekomst

Het gaat dus al een heel eind de goede kant op wat betreft het elektrisch rijden. Toch wordt er nog niet op de lauweren gerust, want juist voor de komende jaren staan er nog enkele ambitieuze doelstellingen op stapel. Dat blijkt in ieder geval uit het door de overheid opgestelde plan ‘Elektrisch Rijden In De Versnelling.’ Zo is het ideaalbeeld voor 2015 dat het aantal elektrische voertuigen in Nederland is opgelopen tot een aantal tussen de 15.000 en 20.000. In de vijf jaar daarna moet de echte groei gaan plaatsvinden, want het streefgetal voor 2020 is vastgesteld op 200.000. Een mooi doel en de meest recente cijfers laten zien dat die elektrische droom hard op weg is om waarheid te worden.

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud