Biergigant Heineken start dit jaar nog met het brouwen van bier waarbij, tijdens het hele productieproces, geen gebruik gemaakt zal worden van fossiele brandstoffen. Dat zegt Heineken-directeur Global Sustainable Development Michael Dickstein in een toelichting op het nieuwe duurzaamheidsrapport tegen Dow Jones.

Geen fossiele brandstoffen voor merk Gosser

gosser heineken

Heineken gaat in het Oostenrijkse Goss in november dit jaar met een nieuw energiesysteem bier brouwen voor het merk Gosser. Door een combinatie van het gebruik van biomassa, zonne-energie en thermische energie, zal de brouwerij volledig werken zonder fossiele brandstoffen. Er zal dan dus meer dan 1 miljoen hectoliter bier per jaar gebrouwen worden, volledig CO2-neutraal. Het project wordt gerealiseerd samen met de Brau Union Osterreich, het bedrijf BioEnergy Internatinal AG en regionale en lokale overheden.

Haalbaarheidsstudie inzetten overtollige energie

Tevens onderzoekt Heineken samen met de VN-organisatie UNIDO (United National Industrial Development) hoe overtollige energie van een nog nader te selecteren brouwerij in Afrika optimaal kan worden aangewend als hernieuwbare energievoorziening van de lokale bevolking. Heineken hoopt nog voor de zomer samen met Unido een locatie te kunnen kiezen waar ze een proefproject met lokale organisatie, overheden en bevolking kunnen gaan opzetten.

Water- en energiereductie blijft een doel

Wereldwijd heeft Heineken de afgelopen zes jaar al 75 miljoen euro kunnen besparen op energie- en waterverbruik. Het afgelopen jaar werd er gemiddeld 3,8 hectoliter water gebruikt per hectoliter bier. Het doel is om dit nog verder terug te dringen naar 3,5 hectoliter water per hectoliter bier in 2020. Daarnaast heeft de biergigant de CO2-uitstoot met 30 procent weten te verminderen sinds 2008. Tevens komt 20 procent van alle gebruikte energie uit herbruikbare bronnen. Heineken is goed op weg, maar naar eigen zeggen nog lang niet klaar met de ontwikkeling naar duurzamere productie van bier. Het volledige duurzaamheidsrapport is na te lezen op de website van de bierbrouwer.

Duurzaamheidsverslag 2014 infographic

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud