hr-duurzaamPayrolling wordt in Nederland steeds populairder, maar er klinken uit verschillende hoeken bezorgde geluiden. Dit komt vooral doordat werknemers in dienst blijven bij de payrollorganisatie en daardoor eenvoudiger ontslagen kunnen worden en niet de arbeidsvoorwaarden krijgen die gelden voor normale werknemers in het bedrijf waar ze werkzaamheden uitvoeren.

Het is echter nog maar de vraag of de situatie wel zo eenvoudig bekeken kan worden. Hoewel er van duurzaam HR op het eerste gezicht geen sprake lijkt, kan dat in veel gevallen toch anders zijn. Payrollbedrijven hebben er namelijk ook belang bij dat werknemers zo lang mogelijk bij hun cliënten in dienst kunnen blijven.

Hoewel werknemers dus geen opleidingen of scholing ontvangen van het bedrijf waar ze werken, zullen payrollbedrijven in veel gevallen deze taak op zich nemen. Daarnaast wordt er door payrollbedrijven in veel gevallen ook gezorgd voor pensioenopbouw, collectieve ziektekostenverzekeringen en andere zaken die een normale werkgever ook verzorgen.

Payrollers zouden volgens verschillende onderzoeken bovendien net zoveel binding hebben met het bedrijf waarvoor zij werkzaamheden verrichten als normale werknemers. Het lijkt dan ook aannemelijk dat payrollen en duurzaam HR wel samengaan. De payrollconstructie ontzorgt de ondernemer en biedt extra gemak, maar dit gaat in de meeste gevallen niet ten koste van de payrollwerknemer.

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud