leaseauto's zuinigerEnergieconcern Eneco heeft een grote stap in de duurzame richting gezet. En dan niet met hun stroom, maar op een ander vlak. De helft van de leaserijders van het bedrijf is overgestapt op een energiezuinige auto. Dit heeft geresulteerd in een gemiddelde CO2-uitstoot van 93,3 gram voor alle in deze periode bestelde auto’s. Daarmee voldoen de auto’s van Eneco nu al aan de EU-doelstelling voor 2020, waarin staat dat auto’s maximaal 95 gram uit mogen stoten.

Door de actie van Eneco is de gemiddelde uitstoot per leasewagen teruggebracht van 147 gram per kilometer naar 114 gram per kilometer. Daarbij komt nog dat er ook op de kosten is bespaard. De Eneco Groep, waartoe ook netwerkbedrijf Stedin en infrabedrijf Joulz behoren, is bezig de interne bedrijfsvoering sterk te verduurzamen. Hierbij spelen met name vervoer en transport een grote rol. De leasewagens zijn verantwoordelijk voor in totaal 20 procent van de totale CO2-uitstoot van Eneco. In samenwerking met Alphabet is het pakket aan leasewagens (ruim 700) in het afgelopen half jaar flink op de schop gegaan.

Tijdens dit proces is eerst geïnventariseerd  wat de leaserijders wilden. Ongeveer de helft bleek zijn leaseauto vrijwillig voortijdig te willen vervangen door een schonere auto met een lagere uitstoot. Als onderdeel van de vergroeningsactie zijn 219 nieuwe auto’s besteld. Deze hebben een gemiddelde uitstoot van 93 gram CO2 per kilometer. Een flinke investering dus, maar dit wordt onder andere terugverdiend door lagere brandstofkosten.

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud