crowdfuncing campagne

Heb je een geweldig idee voor een nieuwe bedrijf of product dat je op de markt wilt brengen maar je hebt daar (veel) geld voor nodig om dat mogelijk te maken? Je kunt naar de bank om een lening te vragen of mensen uit je omgeving vragen of ze willen investeren. Als dat niet lukt, kan crowdfunding een oplossing zijn om aan geld te komen.

Het principe van crowdfunding

Je biedt je concept aan op een speciale website voor crowdfunding, vermeld het benodigde bedrag erbij en iedereen die je idee ziet en er wat in ziet, kan besluiten jou te gaan steunen. Het geld krijg je pas als je doel behaald is.

Stappenplan

Het principe van crowdfunding lijkt heel simpel. Maar je moet toch goed voorbereid eraan beginnen. Als je onderstaande stappen doorloopt, ben je al een heel eind op weg om jouw doel te bereiken.

1.      Maak een businessplan

Zorg als eerste voor een goed onderbouwd businessplan waarin je alle facetten van je idee duidelijk omschrijft. Uit een goed plan komt ook naar voren welk bedrag je nodig hebt om je idee te gaan realiseren.

2.      Presentatie van het idee

Maak naast het businessplan ook een goede, aantrekkelijke presentatie van je idee. Dit moet mogelijke investeerders op een simpele en heldere manier duidelijk maken wat je wilt realiseren.

3.      Zoek een platform

Zoek een crowdfundingplatform waar je je idee op wilt presenteren en hoe je aan het bedrag wilt komen. Tegenwoordig zijn er een aantal verschillende crowdfunding-modellen waar je uit kunt kiezen om geld in te zamelen.

4.      Ontheffing of vergunning

Afhankelijk van de vorm die je kiest, kan het zijn dat een ontheffing of vergunning nodig is die de DNB en AFM vereisen. Dit is om klanten goed te kunnen beschermen. Uitgebreide informatie hierover is terug te vinden op de website van de AFM. Bij de vormen van lenen en investeren kan er nog weleens sprake zijn van een ontheffing- of vergunningsplicht.

5.      Doorlooptijd bepalen

Bepaal een doorlooptijd waarin je het bedrag wat je ten doel hebt gesteld, wilt binnen halen. 30 of 60 dagen is een veel gebruikte doorlooptijd.

6.      Doel bereikt

Zodra je doel bereikt is, is het geld voor jou. Ook dan krijg je het geld daadwerkelijk pas in handen. En nu je het geld hebt: aan de slag! Je kunt nu je idee gaan realiseren. Heel veel succes!

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud