vandervalk_greenkeyHotelketen Van der Valk zocht advies bij Office Depot om aan de eisen van het Green Key keurmerk voor hun hotels te voldoen of het al behaalde certificaat naar een hoger niveau te tillen. De internationale leverancier van kantoorartikelen, in Nederland bekend onder de naam Viking Direct, gaf informatie over de duurzame inkoop van bijvoorbeeld toners om aan de criteria van het keurmerk te voldoen, maar ging daarin nog een stapje verder. Inmiddels worden ook andere hotelketens geadviseerd door Office Depot op gebied van het groen inkopen van kantoorartikelen om zo de kantooromgeving te verduurzamen.

Green Key

In de recreatie- en vrijetijdsbranche is Green Key het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Het keurmerk wordt uitgedeeld aan bedrijven die net een stapje verder gaan dan dat de wet- en regelgeving van hen verlangt. Er zijn criteria waar een bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen, maar er zijn ook optionele criteria die nog een stapje verder gaan. Afhankelijk van de maatregelen van een bedrijf, wordt het niveau brons, zilver of goud van het keurmerk bepaald. Hotels moeten voldoen aan 26 verplichte normen, voor brons komen daar 17 optionele normen bij, voor zilver 26 en voor goud 33.

Groene pennen

In samenwerking met Office Depot kopen inmiddels 19 Van der Valk-hotels hun kantoorartikelen duurzaam in. Ze gingen hierin nog verder dan de normen van Green Key. Het keurmerk richt zich op het verminderen van papier- en inktverbruik en op het gebruik van milieuvriendelijke inkt en papier. Bij de hotelketen zijn er ook ‘groene’ pennen, stiften en flip-overs in gebruik genomen. Daarnaast is er gekeken hoe de logistiek verbetert kon worden op een manier die het milieu ontlast. Zo is in het hotel in Wassenaar het aantal leveringen teruggebracht naar eens per maand, waardoor er minder CO2-uitstoot is.

 

 

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Laat een reactie achter

 

 
Een Beter Milieu Begint Bij Jezelf

Tips voor thuis

  1. Gebruik spaarlampen
  2. Zorg voor goede isolatie
  3. Gebruik een droogrek of waslijn, en geen droger
  4. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
  5. Draai geen halve wassen, maar stop je trommel goed vol
 

Project DOEN ♥ Albert Heijn

Puur & Eerlijk
 
 
 

Project DOEN

Project DOEN
 

Afval scheiden is Goud

Afval scheiden is Goud